Volledig scherm

Heel Noord Deurningen bakt voor Alpe d'HuZes

NOORD DEURNINGEN - Het spits is eraf! De actie 'Heel Deurningen Bakt' bij de ingang van tuincentrum Oosterik in Noord Deurningen kende Goede Vrijdag een vliegende start. Twee dagen is er nu al geld ingezameld voor de editie 2016 van Alpe d'HuZes.

'Heel Noord Deurningen Bakt' is een initiatief van de werkgroep Energieneutraal Noord Deurningen. Vier dagen lang wordt bij de ingang van het lokale tuincentrum geld ingezameld voor het goede doel. Vrijwilligers bakken in een partytent braadworsten (mit Zwiebeln) voor de duizenden bezoekers die hun groeninkopen doen. Op voorhand zijn al vijfduizend worsten ingekocht. De opbrengsten van deze actie en die van een loterij zijn dus voor het goede doel.

Alpe d'HuZes
Vooral op vrijdag moesten de vrijwilligers flink aanpezen om alle hongerige bezoekers van Oosterik snel te kunnen bedienen. Aan het eind van de dag stond de teller op 7.500 euro, meldt Tom Tijdhof. Hij maakt deel uit van de groep die op donderdag 2 juni onder het motto 'Energieneutraal Noord Deurningen goes Alpe d'HuZes' deze Franse berg gaat bedwingen. In totaal twintig personen gaan deze sportieve uitdaging aan. Negen van hen doen dat te voet, elf anderen gaan al fietsend omhoog.

Opbrengst
Aan sponsoring heeft de groep tot nu toe al circa 40.000 euro opgehaald. Uiteindelijk moet dat bedrag nog aanzienlijk hoger worden. 'Heel Noord Deurningen Bakt' krijgt een vervolg op 30 april en 1 mei. In de maand april staan nog meer sportieve en culinaire acties gepland. Meer informatie hierover is te vinden op: www.endgoesalpedhuzes.nl.

Volledig scherm
Onder het motto 'Heel Noord Deurningen Bakt' wordt er bij Tuincentrum Oosterik geld ingezameld voor de actie Alpe d'HuZes 2016. © Stephan Scheper
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.