Heel Rossum kleurt rood en blauw door jubilerende carnavalsvereniging

VideoROSSUM - Waar een klein dorp groot in kan zijn, dat liet Rossum zaterdag zien. In een mum van tijd werden er vlaggen bevestigd aan de ruim 900 woningen in het dorp. 

De vlaggen zijn een cadeau van de jubilerende carnavalsvereniging 'n Lesten Stuuver. Ze bestaat 55 jaar en dat wil de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het idee ontstond om alle inwoners van Rossum, Volthe en Lemselo te verblijden met een vlag, die ze tijdens feestelijke activiteiten in het dorp buiten kan hangen. „Daardoor ontstaat een gevoel van verbinding", zei Bertus Siemerink, voorzitter van de jubileumcommissie, eerder tegenover deze krant. 

Volledig scherm
De vlaggen zijn een cadeau van 'n Lesten Stuuver © Anne Loohuis

Bewoners zijn enthousiast 

Zaterdag was het zover en werden alle vlaggen, inclusief houder en stok aan de woning bevestigd. De leden hadden hier een dag voor uitgetrokken maar rond het middaguur was de klus, waar zeventig buurtbewoners en vijftig leden van 'n Lesten Stuuver bij betrokken waren, al geklaard. „We zijn al om 08.00 uur begonnen", zegt Martijn ter Horst, voorzitter van de carnavalsvereniging. „Verzamelpunt was partycentrum Hutten waar we de dag begonnen met een kop koffie en een broodje. Daarna trokken de vrijwilligers de straten in.” De bewoners namen de vlag volgens Ter Horst met veel enthousiasme in ontvangst. „Er was geen enkele bewoner, die de vlag niet wilde hebben. En dat is toch bijzonder, aangezien er wel in de gevel wordt geboord om de vlaggenstok te kunnen bevestigen.” 

Het ontwerp van de vlag komt van de hand van bestuurslid Peter Damink en bestaat uit een rode en een blauwe baan, een afbeelding van de toren van de Plechelmuskerk en het symbool van de Rossumse Gerstemaaier.

Oldenzaal e.o.