Volledig scherm
Vrijwilligers van de commissie Logistiek van de Samenloop voor Hoop Tubbergen druk bezig met opbouw van onder meer podia en dergelijke voor de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. © Robin Hilberink

Heel Tubbergen wandelt voor recordbedrag kankerbestrijding: ‘Gaan richting drie ton’

TUBBERGEN - Als zatermiddag de Samenloop voor Hoop in Tubbergen van start gaat is mogelijk al een bedrag van 300.000 euro binnengehaald, bedoeld voor de kankerbestrijding. “We gaan nu richting de drie ton”, zegt voorzitter Henny Oude Geerdink.

Ruim 2.500 wandelaars doen zaterdag en zondag mee aan de Samenloop voor Hoop in Tubbergen. Het dorp kleurt paars, de kleur van hoop en leven, en de kleur van de KWF Kankerbestrijding. Om 15.15 uur begint de openingsceremonie.

Record

Samenloop voor hoop is een wandelestafette waaraan mensen met kanker en mensen die kanker hebben overwonnen, meedoen. Doel is samen zijn en samen denken en zoveel mogelijk geld voor onderzoek in te zamelen. Het record in Nederland staat op 310.000 euro. Tubbergen hoopt dat te overtreffen.

Beleving

Voorzitter Oude Geerdink legt uit dat het praten over het geld bij het evenement hoort maar niet het enige zaligmakende is. “Als je het hebt over kanker, dan weet je dat er heel veel geld nodig is voor onderzoek. Wij willen daarvoor geld bij elkaar brengen. Dat is één. Maar als ik nu hier sta dichtbij de tent voor eregasten, dan gaat het niet over euro’s maar over de ziekte en over de beleving”.

De 2.500 wandelaars zijn verdeeld over 130 teams. Met dat aantal is het de grootse Samenloop van het land. Er zijn dit jaar 32 Samenlopen. Een deel ervan is al achter de rug. Het totale aantal deelnemers is meer dan 27.000.

Muziek

De deelnemers in Tubbergen worden tijdens het evenement getraceerd op een bijna doorlopend muziekprogramma, variërend van stevige rock tot tiroler muziek. Het evenement is mogelijk dankzij de inzet van 250 vrijwilligers.

Trots

Oude Geerdink zegt dat hij trots is dat de bevolking zo massaal zijn schouders onder het evenement heeft gezet. Hij had het gehoopt, en die hoop is in ieder geval uitgekomen. “Het voelt goed, Tubbergen bruist als nooit tevoren”.

Overtreffen

Op de website van Samenloop voor Hoop is te zien hoe allerlei teams sponsors werven en hoe in veel gevallen de stoutste verwachtingen worden overtroffen. Zo heeft de familie Olimulder als doen 2.000 euro bij te dragen, maar staat de teller op meer dan 10.000. Dat komt niet alleen door donaties van de ruim 140 gevonden sponsoren, maar ook door het organiseren van een benefietconcert.

Fantastisch

“Dit ‘Festival for life’ was een daverend succes!”, laat de familie weten. “Dit heeft een fantastisch bedrag opgebracht zoals je kunt zien. Dit bedrag komt geheel ten goede aan KWF. Wij willen iedereen enorm bedanken voor de komst. In het bijzonder bedanken wij alle sponsoren: The Bacon Factory, Feest 4 All, Plegt Vos, Univé verzekeringen, Erve Kampboer, Tom Van der Wal, Coen Droste, Busscher licht en geluid, Soccer Inside, Maxim Hopman fotografie en film & Thomas Vrerink drone en aftermovie. Daarnaast willen wij team Hostie bedanken voor het verzorgen van de inwendige mens”.

Oldenzaal e.o.