Volledig scherm
PREMIUM
De Soaseler Motorclub houdt in oktober bij ’t Anker in Saasveld een ‘feestavond’ om geld op te halen voor Mark Mekenkamp. Op de foto vlnr: René Zuidhof, David Leuveld, Eddy Schabbink, Mark Mekenkamp, Lianne Geerdink, Raymond Hofsté en Gert Jan Nijen Twilhaar. © Robin Hilberink

Help Mark (46) uit Saasveld naar Tokio: ‘We kunnen nu iets terugdoen’

SAASVELD - Dat het leven niet ophoudt na een dwarslaesie, bewijst oud-motorrijder Mark Mekenkamp (46) wel. Hij vond in handbiken zijn nieuwe passie en richt z’n vizier nu op de Paralympics in Tokio. Om dit te bekostigen, hebben zijn oude motorvrienden een actie op touw gezet. 

De een na de ander druppelt deze avond binnen in café ’t Anker in Saasveld. Het zijn voornamelijk leden van de Soaseler Motorclub. Mark Mekenkamp schuift als laatste aan. Als fervent motorliefhebber is hij vanaf de oprichting in 1998 al lid van de club. Een motorongeval in 2009 maakte echter een einde aan zijn grote passie. Bij een wedstrijd op een terrein tussen Geesteren en Manderveen knalde Mekenkamp tegen een springschans aan. Het gevolg: verlamd vanaf zijn borstbeen. De Saasveldenaar ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette al vrij snel de knop om. „Ik ben vlak na mijn revalidatieperiode al begonnen met sporten”, vertelt hij. „Vooruit kijken en uitvinden wat ik wél kan, dat is altijd mijn instelling geweest.” 

Oldenzaal e.o.