Nadat Henk Eweg in 1967 zijn intrek had genomen in het Molenhuisje werd zijn belangstelling gewekt voor de Commanderie en haar bewoners. In 2015 publiceerde hij een indrukwekkend naslagwerk over de geschiedenis van de Commanderie.
Volledig scherm
Nadat Henk Eweg in 1967 zijn intrek had genomen in het Molenhuisje werd zijn belangstelling gewekt voor de Commanderie en haar bewoners. In 2015 publiceerde hij een indrukwekkend naslagwerk over de geschiedenis van de Commanderie. © Lars Smook

Henk Eweg zette Commanderie in Ootmarsum in het juiste historisch perspectief

in memoriamIn de nacht van zaterdag op zondag is in Ootmarsum Henk Eweg overleden. Daarmee heeft Ootmarsum een markante inwoner verloren. Eweg ontpopte zich de afgelopen decennia als een bevlogen amateur-historicus. Dank zij zijn vele onderzoeken en publicaties heeft de rijke historie van Ootmarsum nadrukkelijk een gezicht gekregen. Henk Eweg is 96 jaar geworden.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.