Met de vlam in een hoogwerker zingt Henk Wijngaard de trekkers in Uelsen toe.
Volledig scherm
Met de vlam in een hoogwerker zingt Henk Wijngaard de trekkers in Uelsen toe. © Sascha Vennemann

Henk Wijngaard in de wolken van ‘Treckerdisco’ in Uelsen

UELSEN - Een Autodisco en een Autokino hadden ze al in het Duitse grensgebied. Afgelopen zaterdag introduceerde discotheek Zak in Uelsen weer een nieuw evenement in coronatijd: de Treckerdisco. Met een optreden van Henk Wijngaard, vanuit een hoogwerker. Deel twee is in voorbereiding.

De oogst van de Treckerdisco: 150 tractoren en opleggers, twaalf auto’s en twee hakselaars. Zoveel voertuigen waren er afgekomen op het feest, dat geheel volgens coronaregels verliep. Er mochten maximaal 250 voertuigen plaatsnemen op het parkeerterrein bij de discotheek. Coördinatoren in hesjes hielden toezicht. De uitsluitend Duitse bezoekers stroomden vanuit verschillende naburige plaatsen toe. Per voertuig waren vijf gezinsleden toegestaan. 

Feestende menigte

Ze luisterden in hun cabines of op de daken van hun trekkers naar hun autoradio’s, waarop techno van dj’s, Duitse schlagermuziek én een live-optreden van de onslijtbare Henk Wijngaard te horen was. Het kwam aan bij feestende menigte. De bezoekers zetten dat extra kracht bij met een zee van zwaailichten.

Initiator Frank Scharnowski spreekt na afloop van ‘eine Riesenparty’. ,,Ik kan me voorstellen dat we dit in de zomers vaker gaan doen, ook na corona. Een trekkerdisco past helemaal bij deze streek. We denken eraan om in juni deel twee te organiseren.” 

Autocircus

Ook andere instellingen kunnen Zak benaderen voor het organiseren van een feest op het parkeerterrein van de disco, zegt Scharnowski. ,,Iedereen die een goed concept heeft, kan zich bij ons melden. Met de mensen van Circus Renz praten we al over een autocircus.” Morgen houdt Zak een Auto-Mallorcaparty en volgende week zaterdag ‘de eerste Duitse Auto-Schaumparty’.

Mijn truck

En Henk Wijngaard? Die noemt de Treckerdisco in Uelsen ‘onvergetelijk’. ,,Ik trad eerder op bij Zak en bij Heideschlößchen in Wielen. Vier jaar geleden debuteerde ik daar. Ik ben in Duitsland en in Nederland aan een tweede leven begonnen. Zo’n show vanuit een hoogwerker, voor de mensen van het boerenleven? Dat is speciaal hoor. Ik zong in het Nederlands en in het Duits. Nummers als Heimwee, een vertaling van Sehnsucht Nach Dir van Wolfgang Petry. Of Zollamt Autobahn. In het Nederlands is dat Mijn Truck: ‘Eenzaam is de nacht waarin ik rij, helaas ben ik de grens nog niet voorbij.’ Dat snappen ze wel in Uelsen. Zo’n trekkerdisco is zeker iets voor Nederland. Doen, zeg ik. Als het mag dan hè?”

Oldenzaal e.o.