Gerard Hassink met slagboom van de grensovergang die wordt geschonken aan Heemkunde Ootmarsum
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Hassink met slagboom van de grensovergang die wordt geschonken aan Heemkunde Ootmarsum © Reinier van Willigen

Herinneringen brengen ’n Poal bij Hezingen weer tot leven

OOTMARSUM/HEZINGEN - De grensovergang tussen de buurtschap Hezingen en het Duitse Lage was tot 1995 afgesloten met een slagboom. In de volksmond werd de overgang Laagse Paal genoemd ofwel ’n Poal. In het nieuwe jaarboek van de Heemkunde Ootmarsum komt ’n Poal weer tot leven.

 1. Geloof een waarzegger/columnist nooit op zijn blauwe ogen, ook al komt hij uit De Lutte
  PREMIUM
  ZIJDELINGS

  Geloof een waarzegger/columnist nooit op zijn blauwe ogen, ook al komt hij uit De Lutte

  Onderschat nooit de macht van het geschreven woord! Dat is de pijnlijke les die ik heb geleerd van mijn laatste nieuwjaarscolumn, waarin ik traditiegetrouw een blik in mijn glazen bol werp. Zo maakt PvdA-voorman Jimme Nordkamp in 2022 de overstap naar TV Oranje (en uiteindelijk naar John de Mol), gaat Easy Toys de Vijfhoek voor eeuwig op de kaart zetten en spat Solidair Oldenzaal nog voor de verkiezingen uiteen.
 2. LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegetarisch is’
  Video

  LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegeta­risch is’

  ENSCHEDE - Steeds minder kinderen komen van de boerderij. Daardoor weten zij niet goed waar voedsel vandaan komt. Laat kinderen kennismaken met de voedselproductie en stuur ze tijdens hun schoolperiode naar de boer. Die oproep doet belangenclub LTO Noord. Die wil dat Provincie Overijssel meer gaat doen om die bezoeken te stimuleren, zodat kinderen zélf keuzes leren maken over eten.

Oldenzaal e.o.