Volledig scherm
© Lars Smook

Hoeve Springendal in Hezingen witte raaf onder de campings

HEZINGEN - Twintig jaar geleden besloten Marian en Jan Brunninkhuis het roer radicaal om te gooien. Het boerenbestaan in Hezingen werd ingeruild voor dat van campinghouder. Hoeve Springendal was een feit.


Anno 2016 is Hoeve Springendal een goed draaiend campingbedrijf met 58 kampeerplekken in de mooiste natuur in het Nederlands-Duitse grensgebied, 3 bungalows, 10 appartementen en daarnaast nog eens 85 chalets in beheer bij de eigenaars. Hoeve Springendal in Hezingen is deze zomer vrijwel volgeboekt. Het geheim daarachter is volgens Marian en Walter Brunninkhuis de gastvrijheid.
Ontmoetingsruimte
Walter heeft de plaats ingenomen van zijn vader Jan die 9 jaar geleden bij een bedrijfsongeval om het leven kwam. Hoeve Springendal ontwikkelt zich nog steeds. De faciliteiten op de camping zijn steeds meer van deze tijd. In aanbouw is een centrale ontmoetingsruimte. Na het zomerseizoen wordt die verder afgebouwd.Hoeve Springendal onderscheidt zich van andere campings in de buurt door de rust en gastvrijheid. Walter Brunninkhuis: "De mensen komen hier voor de rust. We hebben geen animatieteam, maar organiseren wel af toe activiteiten. Die activiteiten hebben dan vooral te maken met de natuur, zoals een wandeling met een boswachter of een lezing over bijen.”

Oldenzaal e.o.