Volledig scherm
© ANP

Inbrekersduo na internationale tip gepakt in huis in Dinkelland

DENEKAMP - In een woning in de gemeente Dinkelland heeft de politie twee mannen opgepakt. De dertigers worden ervan verdacht meerdere woninginbraken te hebben gepleegd in het noorden van het land. De politie kwam het inbrekersduo op het spoor na een tip van collega’s uit Duitsland.

De twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn afgelopen zaterdag aangehouden, zo meldt de politie dinsdag. Een dag voor de aanhouding ontving de politie in Oost-Nederland een tip van de Duitse politie over de mogelijke verblijfplaats van de dieven.

Het onderzoek leidde naar de identiteit en verblijfsplaats van de verdachten in Dinkelland. De twee inbrekers worden verdacht van het plegen van drie woninginbraken in het noorden van het land. De politie trof in het huis in Dinkelland verschillende goederen aan die afkomstig zijn van de woningdiefstallen.

Waar in de gemeente Dinkelland de twee verbleven, is niet duidelijk.

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.