Onderzoek aan injectieput ROW-2 zorgde voor veel overlast bij omwonenden. De put werd gesloten na een defect in de injectiebuis.
Volledig scherm
Onderzoek aan injectieput ROW-2 zorgde voor veel overlast bij omwonenden. De put werd gesloten na een defect in de injectiebuis. © Robin Hilberink

Injecteren van afvalwater door de NAM in Twente per direct onder verscherpt toezicht

ROSSUM - Omwonenden van injectieputten in het noorden van Twente reageren verbijsterd op het nieuws dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) onder verscherpt toezicht is gesteld. Ze overwegen aangifte te doen, nu duidelijk is dat het Staatstoezicht io de Mijnen (SodM) concludeert dat de NAM zijn wettelijke plicht bij het injecteren van afvalwater verzaakt. 

 1. Met dank aan mijn zoon zagen we in Huize Scheper de verpletterende zege van BBB al van mijlenver aankomen
  PREMIUM
  column

  Met dank aan mijn zoon zagen we in Huize Scheper de verplette­ren­de zege van BBB al van mijlenver aankomen

  Zonder mezelf op de borst te willen slaan, maar de historische overwinning die de BoerBurgerBeweging (BBB) woensdag boekte kwam in Huize Scheper niet uit de lucht vallen. Niet dat ik over een hoogontwikkeld politiek f fingerspitzengefühl beschik. Deze eenvoudige stadsverslaggever staat ver van het Haagse Binnenhof. En ik beschik niet over de bronnen, die Joost Vullings, Wouter de Winther of Xander van der Wulp wel hebben.
  Denekamp