Onderzoek aan injectieput ROW-2 zorgde voor veel overlast bij omwonenden. De put werd gesloten na een defect in de injectiebuis.
Volledig scherm
Onderzoek aan injectieput ROW-2 zorgde voor veel overlast bij omwonenden. De put werd gesloten na een defect in de injectiebuis. © Robin Hilberink

Injecteren van afvalwater door de NAM in Twente per direct onder verscherpt toezicht

ROSSUM - Omwonenden van injectieputten in het noorden van Twente reageren verbijsterd op het nieuws dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) onder verscherpt toezicht is gesteld. Ze overwegen aangifte te doen, nu duidelijk is dat het Staatstoezicht io de Mijnen (SodM) concludeert dat de NAM zijn wettelijke plicht bij het injecteren van afvalwater verzaakt. 

  1. Injecteren afvalwater NAM in Twente per direct onder verscherpt toezicht; melding van nalatigheid bij OM
    PREMIUM

    Injecteren afvalwater NAM in Twente per direct onder verscherpt toezicht; melding van nalatig­heid bij OM

    ROSSUM - Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) stelt per direct alle activiteiten van de NAM in Twente rondom de injectie van productiewater, afkomstig van de oliewinning in Schoonebeek, onder verscherpt toezicht. Aanleiding is het onderzoek van de NAM naar de scheur in de buitenbuis van een injectieput in Rossum. Het SodM heeft dit onderzoek beoordeeld en het Openbaar Ministerie ingelicht.