Volledig scherm
© Taina Monteiro

Jeugdige vandalen uit Denekamp 'helpen' met strippen pand

DENEKAMP - Vermoedelijk jeugdige vandalen hebben deze week huisgehouden in de voormalige huishoudschool aan de Van der Heijdenstraat in Denekamp. Onder meer werden binnenmuren en ramen ondergespoten met groene verf uit een spuitbus afkomstig uit een gereedschapshok dat wordt gebruikt voor de verbouwing van het gebouwencomplex.

Ook werd de koelkast geplunderd. Eigenaar Tim Kuipers vermoedt dat het jeugdige vandalen zijn omdat ze alleen maar colablikjes hebben gepakt en geen bier. Een deel is leeggedronken en met de rest werd het gebouw ondergespoten. Kuipers raamt de schade op 500 euro. Het pand wordt verbouwd, daarom valt de schade relatief mee.
Groene vingers Kuipers hoopt dat de daders door hun ouders worden terechtgewezen. Dat moet volgens hem mogelijk zijn want de kinderen die dit hebben gedaan, moeten groene vingers hebben overgehouden aan hun activiteiten.
Aan de slag Juist deze week is het strippen van de oude school afgerond. Dat betekent dat volgende week aannemer Niehof uit Lattrop aan de slag kan. Die verbouwt de in 1958 gebouwde landbouw- en later huishoudschool tot kantoor voor het bedrijf van Tim Kuipers. Een deel van de voormalige lokalen worden ingericht tot twee woonhuizen waaronder een voor Kuipers zelf.
Gymzaal De voormalige gymzaal bij de oude school aan de Mr. Mulderstraat is eigendom van aannemer Niehof. Die gaat deze ruimte in de loop van dit jaar slopen. Ervoor in de plaats komen 6 koopwoningen: 2 vrijstaande en 2 blokken van elk 2 woningen.

Oldenzaal e.o.