Volledig scherm
Het Jongkind Monument werd gisteren geopend door burgemeester Roel Cazemier (rechts) Links op de foto Jacob Jongkind, een familielid van de in Lattrop geboren kunstschilder. © Toma Tudor

Jongkind Monument in Lattrop officieel geopend

LATTROP - Met veel vertoon is zaterdagmiddag het nieuwe Jongkind Monument geopend. Johan Barthold Jongkind werd in 1819 in Lattrop geboren.

Op de plek waar vroeger het geboortehuis van Jongkind stond (bij de hoek van de Frensdorferweg en de Breemorsweg) is een monumentaal gebouwtje neergezet in Saksische stijl. Met daarin drie panelen waarmee het leven en werken van de kunstschilder Jongkind wordt belicht. Jongkind is in Frankrijk een beroemde schilder en dus was het niet verrassend dat er ook Franse hoogwaardigheidsbekleders de opening bijwoonden.

Volledig scherm
Het Jongkind Monument werd zaterdag officieel geopend. © Toma Tudor
Volledig scherm
Burgemeester Roel Cazemier van Dinkelland laat zijn Franse bezoek het nieuwe monument zien. © Toma Tudor
  1. Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

    Marga Bult onder vuur na ‘grapje’ over Zwarte Piet en Humberto Tan: ‘Ik ben geen racist’

    Marga Bult heeft veel kritiek op sociale media gekregen, nadat ze zondagavond tijdens het televisieprogramma Café Hendriks & Genee een naar eigen zeggen onschuldig grapje maakte over Humberto Tan. De Twentse zangeres wordt op Twitter en Facebook uitgemaakt voor racist. “Je kunt tegenwoordig echt niets meer zeggen. Ik sta voor een multiculturele samenleving en ben absoluut niet racistisch.”

Oldenzaal e.o.