Volledig scherm
© Bert Kamp

Jos Timmerhuis van Witroka Denekamp Overijssels kampioen

NOORD-DEURNINGEN – Jos Timmerhuis mag zich Overijssels kampioen noemen. De vogelkweker van de Denekampse natuur- en vogelvereniging Witroka behaalde deze titel op de verenigings-expositie bij Tuincentrum Oosterik.

Hij behaalde op het onderdeel ‘grote parkieten’liefst 95 punten. Daarnaast is hij ook de absolute kampioen in de categorie ‘tien beste vogels’ van zijn eigen vereniging Witroka. Het maximum is eigenlijk 93 punten, maar als dat er meer zijn dan zet de jury deze nog eens apart naast elkaar en kiest de beste voor 95 punten.

Halsbandparkiet
Jos Timmerhuis heeft al ruim 45 jaar ervaring met het kweken van vogels. Nu niet meer van het ‘kleine spul in kleine kooitjes’ maar meer van ‘de grote vlucht’, waarmee hij aangeeft dat hij zijn vogels graag in een zo grote mogelijke ren laat vliegen. Zijn halsbandparkiet zorgde voor de titel. Een bijna witte vogel met een blauwe gloed en een gekleurde streep rond de nek. Daaraan dankt hij ook zijn naam. Het is een mannetje en Jos Timmerhuis schat hem op vijf jaar.

Oldenzaal e.o.