Volledig scherm
De voormalige boerderij Aveskamp. © Carlo ter Ellen DTCT

Kavels Aveskamp in Denekamp niet populair

DENEKAMP - De belangstelling voor de drie kavels die te koop zijn in het plan Aveskamp in Denekamp is niet groot. Op de inschrijving heeft tenminste niemand gereageerd, laat wethouder Ben Blokhuis weten op vragen van de fractie van GroenLinks.

De inschrijving was bedoeld omdat de gemeente verwachtte dat er de nodige belangstelling zou zijn voor de drie ruime kavels aan de Meester Muldersstraat. Mochten er meerdere gegadigden zijn voor een van de kavels dan zou per loting bepaald worden wie de kavel mocht kopen. Inmiddels is de inschrijvingstermijn verlopen. 

Nu er geen belangstelling is voor de inschrijving, gaan de drie kavels in de vrije verkoop en geldt het recht van wie zich het eerst meldt de kavel(s) kan kopen. 

Dat de belangstelling voor de drie kavels nihil is, is verrassend. De woningbouw op die plek was in de gemeenteraad zeer omstreden. Daarbij ging het om het mogelijke verdwijnen van de boerderij Aveskamp, het waarschijnlijk oudste woonhuis van Denekamp dat in het betreffende gebied ligt. 

De vorm en ligging van de drie kavels kon weer geen goedkeuring wegdragen van de buurt die liever een andere indeling had gezien waardoor zij zicht zouden houden op de achtergelegen schaatsvijver. Uiteindelijk heeft een meerderheid van de raad besloten dat de kavels 'gewoon’ in de verkoop konden. Dat is tot nu toe echter zonder resultaat.

Oldenzaal e.o.