Volledig scherm

Kerkelijke onderscheiding Saasveldse Dinie Kok

SAASVELD - De Saasveldse Dinie Kok heeft zondagmorgen de Willibrordpenning uitgereikt gekregen, een hoge onderscheiding in de katholieke kerk. Ze kreeg de speld van voorgangster Constance Jansen bij de viering van 350 jaar parochie Saasveld

De zeer verraste Dinie Kok is al vele jaren een zeer gewaardeerde vrijwilliger binnen de Saasveldse kerk. Zo is al meer dan 30 jaar lectrice in de kerk tijdens erediensten en voorgangster in bijzondere vieringen en communievieringen.

Ook is ze 10 jaar lid van de bedevaartsgroep Saasveld naar Kevelaer en 20 jaar uitvaartverzorgster van de uitvaartgroep St Plechelmusparochie. Daarnaast vervult ze nog diverse andere functies bin nen de Saasveldse kerkgemeenschap.

De Saasveldse parochie viert de hele week het 350-jarige bestaan met diverse activiteiten.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.