Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Hampsink (links) en Miranda Kamphuis, initiatiefnemers van Kiek Twente dat foto’s van natuur in verzorgingshuizen hangt als gespreksstof voor senioren. © Robin Hilberink

KIEK Twente laat foto’s zien aan mensen die niet meer buiten komen

DENEKAMP - Foto’s laten zien aan mensen die niet of nog maar heel weinig buiten komen. Dat is het doel van het initiatief Kiek Twente van de Ootmarsumse Astrid Hampsink en Miranda Kamphuis uit Denekamp. Zij brengen fotografen en zorginstellingen met elkaar in contact met als bedoeling dat fotografen hun mooiste buitenkiekjes digitaal vertonen aan de senioren.

De woonkamer van dagopvang De Dinkelhof van CarintReggeland aan de Vledderstraat in Denekamp zit vol bij de presentatie van Kiek Twente. Miranda Kamphuis start de slideshow en er verschijnen buitenfoto’s gemaakt in Dinkelland. In beeld staat een schoof opgebonden rogge. „Dat moest ik vroeger ook doen”, reageert een van de cliënten direct. „Verschrikkelijk werk. Ik krieg er nou weer pien van in mien arm’n.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.