Volledig scherm

Kinderen van Kingschool ontbijten met burgemeester Dinkelland

DENEKAMP - Twintig kinderen van de dr. M.L. Kingschool in Denekamp hebben vrijdagmorgen ontbeten op het gemeentehuis in Denekamp. Ze waren te gast bij burgemeester Ineke Bakker ter gelegeneid van het Burgemeestersontbijt.

De kinderen hadden hun bezoek goed voorbereid door een aantal vragen op te schrijven voor de burgemeester. Zij wilden bijvoorbeeld graag weten wat Ineke tot nu toe de mooiste momenten vond als burgemeester en wat zij in haar kantoor heeft staan.

Het burgemeestersontbijt is bedoeld om kinderen te wijzen op het belang van een goed ontbijt. "Het is goed hier aandacht aan te besteden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kinderen nog steeds hun ontbijt overslaan of niet gezond eten.”

Bakker is één van de 255 burgemeesters in Nederland die in de week van Het Nationaal Schoolontbijt mee hebben gedaan aan het Burgemeestersontbijt.

Aan het eind van het bezoek overhandigde Ineke een cheque met een bedrag van 100 euro aan de kinderen. Dit bedrag betaalt zij symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen hebben verzorgd en is een donatie aan het goede doel Jantje Beton.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (13%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (75%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (13%)
8 stemmen