Volledig scherm
© Rob Meijer

Kloosterkwartier brengt Ootmarsumse bewaarschool tot leven

OOTMARSUM – De Kloosterstraat in Ootmarsum telt eindelijk weer mee. Dat werd vrijdagmiddag duidelijk bij de onthulling van een wandpaneel waarmee de historie van deze altijd wat verborgen gebleven plek in het Ootmarsumse stadscentrum wordt belicht. En dan met name waar het gaat om de oude kleuterschool die tot in de jaren 60 van de vorige eeuw op deze plek stond naast het klooster en tegenover het voormalige Radboudinternaat.


Vijf bronzen beelden van spelende kinderen herinneren er aan deze tijd en geven een nieuwe dimensie aan deze plek die ook een nieuwe naam heeft gekregen: het Kloosterkwartier. De kleurrijke en vrolijke beelden hebben op het plein waar ooit de ‘bewaarschool’ stond een permanente plaats gekregen. En dat is vooral te danken aan het initiatief van Frits Hulsink en Gerard Velthuis; twee ondernemers die zich vorig jaar vestigden aan de Kloosterstraat met respectievelijk een galerie voor spirituele kunst en een whiskystokerij. Zij zorgen met hun aanwezigheid voor reuring.
Complimenten
En daar was behoefte aan want de Kloosterstraat was door de enigszins verborgen ligging altijd een ondergeschoven straat in Ootmarsum. Met de komst van Frits Hulsink, Gerard Velthuis en ook glasblazer Mark Locock kwam daar verandering in. De Kloosterstraat werd opgepimpt met bloembakken, gevelversiering, zitbanken en ook met de beelden van de spelende kinderen. Voor toeristen en andere bezoekers is het stadscentrum hiermee niet alleen wat groter maar ook aantrekkelijker geworden.De ondernemers kregen daarvoor de complimenten van wethouder Loes Stokkelaar en van voorzitter Jos Bosch van het toeristisch ondernemersfonds Dinkelland.

Oldenzaal e.o.