Volledig scherm
© Robin Hilberink

Koale Karmis Ootmarsum weer ouderwets volksfeest

OOTMARSUM - De traditionele Koale Karmis in Ootmarsum is dit weekeinde goed verlopen. Er deden zich, zoals in het verleden wel vaak het geval was, hoegenaamd geen incidenten voor.

Drie dagen lang was het druk en erg gezellig in het stadje. Zowel in de verschillende attracties als in de horeca-gelegenheden. Er werd een strak veiligheids- en alcoholbeleid gevoerd en dat wierp zijn vruchten af. Er hoefde niet een boete te worden uitgeschreven aan minderjarigen met alcohol en ook de horecabazen hielden zich netjes aan de afspraken.

Wildplassers
Wel werden 19 wildplassers beboet. Dat loopt aardig in de papieren want de boete bedraagt 140 euro plus 9 euro administratiekosten. Ook werd vrijdagavond op de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Grotestraat een bezoeker een bezoeker aangereden door een passerende auto. De man brak daarbij zijn kaak op drie plaatsen. De automobilist reed door; de toedracht is onduidelijk. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Tevreden
Niet alleen de politie en de handhavers waren tevreden, dat gold zeker ook voor de horeca-ondernemers en de kermisexploitanten. De nieuwe inrichting van het Kerkplein met onder meer het Luna Park erbij naast de kerk viel bij iedereen goed in de smaak. Het verhoogt de gezelligheid is de conclusie.

Oldenzaal e.o.