Op Koningsdag is de eerste Vorstelijke Wandeling door het stadshart van Ootmarsum. Deelnemers gaan op zoek naar het fortuin van Koning Othmar.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Koningsdag is de eerste Vorstelijke Wandeling door het stadshart van Ootmarsum. Deelnemers gaan op zoek naar het fortuin van Koning Othmar. © Carlo ter Ellen

Koningsdag: ‘Vorstelijke wandelen’ in Ootmarsum en ‘Boer’n koe safari’ in Deurningen

OOTMARSUM/DEURNINGEN - Een vorstelijke wandeling door het centrum van Ootmarsum en een Boer’n koe safari bij Kaamps in Deurningen. Twee ‘liveactiviteiten’ die speciaal voor Koningsdag op touw zijn gezet, maar later opnieuw van stal worden gehaald.

 1. Begint de redding van de wereld in Breklenkamp? Hoe zonnekroon de landbouw gaat veranderen
  PREMIUM
  VIDEO

  Begint de redding van de wereld in Breklen­kamp? Hoe zonnekroon de landbouw gaat veranderen

  LATTROP-BREKLENKAMP – Rij naar het oosten, voorbij Almelo, voorbij Ootmarsum, ja zelfs nog voorbij Lattrop, tot je in een stukje Nederland bent, dat als een puntig puistje Duitsland in steekt. Dáár, in Breklenkamp, wat niet veel meer is dan een kruising van vier wegen zonder enige bebouwing, begint de redding van de wereld. Nou ja, toch in ieder geval de redding van de landbouw in Nederland. Met zonnekroon.
 2. De Claes Mercure laat oude tijden herleven:
nostalgie op platteland van Breklenkamp
  PREMIUM

  De Claes Mercure laat oude tijden herleven: nostalgie op platteland van Breklen­kamp

  BREKLENKAMP Jarenlang droomde hij ervan. Maar deze week ging voor Hans Japink uit Breklenkamp dan eindelijk zijn grootste wens in vervulling. Met een antieke combine uit 1966 reed hij zijn land aan de Brekkelerveldweg op om de wintergerst te oogsten. En dat gaf een onbeschrijfelijk gevoel: „Machtig, mooi, kippenvel; van alles ging door mij heen. Voor het eerst met mijn eigen combine dat doen waarvoor hij is gemaakt, heel bijzonder.”

Oldenzaal e.o.