Volledig scherm
© Alphons Weierink

KOSC Ootmarsum doet kunstgrasveld op slot: te veel vandalisme

OOTMARSUM - De Ootmarsumse voetbalvereniging KOSC verbiedt in elk geval deze maand het vrijelijk gebruik van het kunstgrasveld. Reden voor deze rigoureuze maatregel van het bestuur is de toename van het vandalisme op en rond het complex.

Het bestuur stelde de laatste tijd vast dat er vaak op een verkeerde manier gebruik werd gemaakt van het kunstgras dat begin 2014 in gebruik werd genomen. Er werd gevoetbald met platte zolen, de doelen werden op een verkeerde manier over het veld getrokken, er werd gerookt op en bij het veld en her en der werd kauwgum gevonden. Het kunstgras slijt daardoor veel sneller dan is voorzien.

Spelregels
En dat is volgens voorzitter Vincent Maaswinkel niet de bedoeling. Want dan moet het kunstgras ook veel eerder dan gepland worden vervangen. Dat heeft financiële consequenties en dit wil het bestuur nu voorkomen door het complex in zijn geheel af te sluiten. Camerabewaking biedt niet voldoende soelaas. „De maat is vol", zegt voorzitter Vincent Maaswinkel. „Gebruikers van het kunstgras moeten zich aan de spelregels houden.”

Toezicht
Dat gekozen wordt voor afsluiting in juli heeft te maken met de vakanties; dan is er veel minder toezicht dan anders. In augustus wordt er weer getraind en gevoetbald en is er automatisch meer toezicht. Maar wordt het kunstgras ook na juli nog op een verkeerde manier gebruikt dan volgt volgens Maaswinkel onherroepelijk een hernieuwde afsluiting.

Oldenzaal e.o.