Volledig scherm
Het startpunt voor de Welkoop Köttelpeer’n Classic die 30 oktober wordt verreden, is bij de IJskuip aan het Almelo-Nordhornkanaal. © PR

Köttelpeer’n Classic in Denekamp voor veldrijders en mountainbikers

NOORD DEURNINGEN De Rijwiel Toer Club Twente tekent voor de organisatie van de Welkoop Köttelpeer’n Classic die zondag 30 oktober wordt verreden. De start is tussen Starten tussen 09.00 en 10.00 uur bij de IJskuip aan het Almelo-Nordhornkanaal (Schotbroekweg 2).

Dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer, het waterschap, Landkreis Grafschaft Bentheim en vele landeigenaren kon RTC Twente een aantrekkelijke, volledig uitgepijlde route uitzetten. Die leidt via het Springendal naar Halle, Getelo en Hezingen naar Nordhorn.
De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 45 en 55 kilometer. Onderweg is er in Duitsland een pauzeplek met versnapering (krentenbol, banaan en citroenthee) en na afloop is er gratis snert. Zoals gewoonlijk kunnen de fietsen schoon worden gespoten en is er douche-gelegenheid. Deelname: €5 (korting voor NTFU-leden en jeugd tot 16 jaar). Van het inschrijfgeld komt per deelnemer vijftig eurocent ten goede aan Support for Nature. Geld dat gebruikt kan worden voor het behoud en onderhoud van natuurgebieden.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (11%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (62%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (27%)
37 stemmen