Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Kritiek op aanpak Dusinksweg in Agelo

DENEKAMP/AGELO - De beslissing om van het nieuwe deel van de Dusinksweg in Agelo een 50 kilometer-weg te maken nemen niet de aanwonenden. „Maar dat heeft u als raad vorig jaar al zelf gedaan.”


Zo reageerde wethouder Loes Stokkelaar dinsdagavond in de vergadering van de raadscommissie op kritische opmerkingen van Fons Maathuis van D66. „U als raad heeft mij opgedragen om te kijken of het mogelijk is er een gebiedsontsluitingsweg van te maken in plaats van een erfontsluitingsweg zoals nu.” Zij wees erop dat in dat geval vrijwel zeker een subsidie van de provincie te verwachten is van 25% in de totale kosten van 2,5 miljoen, oftewel een kleine 6,5 ton.
Aanwonenden
„Als die kans er is dan zullen we die niet laten lopen”, aldus Stokkelaar die eraan toevoegde dat ze daarvoor wel eerst overeenstemming moet zien te bereiken met de aanwonenden. Maar dat overleg ziet ze met vertrouwen tegemoet omdat een 50 km-weg geen nadelige consequenties heeft voor de bedrijfsvoering van de aanwonenden. Maathuis verweet Stokkelaar ook niet tactisch te zijn met de grondaankopen. „Nu boer Kamphuis weet dat de weg over zijn grond komt vraagt hij de hoofdprijs.”

Oldenzaal e.o.