Volledig scherm

Kunsten op Straat Denekamp: als het maar niet regent...

DENEKAMP - Denekamp staat dinsdag niet alleen in het teken van de Peerkesmarkt en de Fietsvierdaagse maar vooral ook van Kunsten op Straat. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er in het dorpscentrum uiteenlopende optredens van artiesten.


Organisator Theo Scheurink houdt deze dagen de weersvoorspellingen van de komende week al dagen angstvallig in de gaten. Want als er één ding is waar hij bang voor is, is dat het dinsdag slecht weer wordt. En dat Kunsten op Straat in Denekamp net als vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het water valt. De organisator van dit evenement is er op dit moment redelijk gerust op. „Het ziet er goed uit”, kent hij de prognose uit zijn hoofd. „Dinsdag wordt het een zonnige dag met een temperatuur van rond de 23 graden. Dat is ideaal voor Kunsten op Straat. gelukkig maar.”
Opsteker
Scheurink kan een opsteker goed gebruiken. Al is het alleen maar omdat Kunsten op Straat Denekamp zijn tweede lustrum viert. Maar ook met het oog op de toekomst zou het goed zijn dat de tiende editie een succesvolle wordt met veel publiek. Want Scheurink weet als geen ander dat het steeds moeilijker wordt om evenementen als Kunsten op Straat te organiseren. Dat heeft vooral te maken met het beschikbare budget. Op het Nicolaasplein zijn twee speellocaties, een in de Vledderstraat en er is een lopende act. Cia.ZagreB wordt gevormd door twee clowns afkomstig uit Frankrijk en Argentinië; Stefano di Renzo komt uit Italië. Uit Nederland komen Babok en Mr. Image Theatre.

Oldenzaal e.o.