Volledig scherm
© Wouter Borre

Kunstgras in Dinkelland dichterbij

DENEKAMP – De aanleg van kunstgrasvelden voor de voetbalverenigingen in de gemeente Dinkelland is een forse stap dichterbij gekomen. Sportwethouder Pim Koegler heeft namelijk het initiatief genomen om te gaan praten met de fabrikant en leverancier van kunstgras, Nijverdal ten Cate. Als de voetbalclubs besluiten om gezamenlijk over te gaan tot de aanschaf en aanleg van de noodzakelijke c.q. gewenste kunstgrasvelden dan is Nijverdal ten Cate bereid om een forse korting te geven.

Dit goede nieuws voor de verenigingen maakte Koegler gisteravond aan het eind van het sportgala van Dinkelland bekend in het gemeentehuis. De betrokken voetbalbestuurders wisten niet wat ze hoorden. Want als het inderdaad zo gaat als wethouder Koegler hen voorhield dan betekent dat een grote doorbraak. Want een kunstgrasveld wordt dan ineens een stuk beter betaalbaar. Kost een kunstgrasveld nu nog 4 tot 4,5 ton; als de deal met de clubs uit Dinkelland doorgaat dan komen de kosten per kunstgrasveld uit op 2 tot 2,5 ton zo vertelde Koegler.

Voor de clubs wordt het dan wel heel aantrekkellijk om kunstgras aan te leggen. Temeer ook omdat de clubs van de gemeente een ton tegemoet kunnen zien. De rst moeten de voetbalverenigingen dan zelf ophoesten. Al met al gaat het zeker om een tiental kunstgrasvelden en mogelijk meer. Alleen SDC ’12 wil er al drie en ook DTC ’07 wil er alleen al twee. De bal ligt nu letterlijk bij de clubs.

Oldenzaal e.o.