Volledig scherm

Kunstkring Ootmarsum vervult regionale behoefte

OOTMARSUM - De Kunstkring Ootmarsum is weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen. Het bestuur heeft het programma van september tot en met april volgend jaar ingevuld.

Voor de liefhebbers valt er weer heel wat te kiezen om naartoe te gaan zo blijkt. Het nieuwe seizoen is alweer het negende in het bestaan van de Kunstkring. Volgens voorzitter Ans Weierink-Bulten is de Kunstkring niet meer weg te denken en vervult ze zelfs in een regionale behoefte. Want kunstliefhebbers uit de hele regio komen af op de activiteiten van de Kunstkring.

Uitschieters
Het aantal Vrienden van de Kunstkring is inmiddels de grens van 100 ruimschoots gepasseerd. Het zijn de donateurs van de Kunstkring die met hun lidmaatschap korting krijgen op de entree. Het gemiddelde aantal bezoekers van de uiteenlopende activiteiten is in de loop der jaren gestegen tot rond de 50. Uitschieters het afgelopen seizoen waren de lezingen over de schilders/kunstenaars Turner en Jeroen Bosch.

Architectuur
De eerste activiteit in het nieuwe seizoen is de lezing ‘Hondse Streken’ op 19 september van Aldwin Kroeze in Ons Gebouw. Ook staan er in november cursussen op het programma over de Nederlandse architectuur in de 20ste eeuw.

Opgave kan bij Ans Weierink: 0541-292981 of weierink-bulten@hetnet.nl

Oldenzaal e.o.