Volledig scherm
© Frans Nikkels

Kwestie | Bibliotheken in Weerselo en Rossum gaan dicht

DENEKAMP - Het bibliotheekwerk in de gemeente Dinkelland gaat de komende jaren op de schop. Dat is het gevolg van de nieuwe toekomstvisie die het bestuur van de Stichting Bibliotheek Dinkelland heeft geschreven.

Er verandert nogal wat. De gemeente Dinkelland gaat van 4 naar 2 bibliotheken. Die in Rossum en in Weerselo sluiten. Alleen de vestigingen in Denekamp en Ootmarsum blijven open. Ervoor in de plaats komt een zogeheten Bibliotheek op School, waar de collectie voor de jeugd tot en met 12 jaar wordt ondergebracht. Behalve Denekamp en Ootmarsum krijgt elke kern in Dinkelland met een basisschool een dergelijk alternatief.

Bodem schatkist
Het bestuur van de Bibliotheek Denekamp zegt niet anders te kunnen omdat de bodem van de schatkist door de bezuinigingen in de afgelopen 5 jaar in zicht is gekomen. Bovendien zal de gemeente het beschikbare budget voor de bibliotheek niet verhogen. Voor ouderen worden digitale mogelijkheden gecreëerd en komt er een ophaalservice. Het bibliotheekbestuur hoopt dat de raad er nog wat geld bij zal doen omdat de Bibliotheek op School ook nog gefinancierd moet worden.

Oldenzaal e.o.