Volledig scherm
Bewoners halen de borden weg © Carlo ter Ellen

Lattrop is boos op gemeente Dinkelland

LATTROP - De Latroppers Edwin Henssen en Marije Niehoff hebben zaterdagmorgen de Lattropse Lat uit de grond in het dorp getrokken. Daarmee maakten ze duidelijk dat de gemeente het bord met daarop de doelstellingen van het Dorpsplan Plus weer terug mag hebben. Volgens de Latroppers doet de gemeente Dinkelland niets met de plannen voor Dorpsplan-Plus.

De symbolische actie in Lattrop is wel serieus, zo gaven de dorpsbewoners aan. Volgens hen doet de gemeente Dinkelland te weinig voor het dorp. Grootste tegenvaller was het afschieten van het plan voor een sportzaal. Ondanks toezeggingen zag de gemeenteraad onlangs toch af van de bouw van de sportzaal.

Volgende week maandag is de jaarlijkse vergadering van de buurtschapsraad voor de inwoners van Lattrop en Breklenkamp: aanvang 20.00 uur bij De Smid. „We gaan dan vertellen hoe de vlag erbij hangt. Reken er maar op dat er dan een hartig woordje zal worden gesproken. De gemeente is nog niet van ons af,” aldus de Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp.

Oldenzaal e.o.