Volledig scherm

Lattrops pleeggezin in het zonnetje

LATTROP - Wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland heeft donderdagmiddag een Twentse krentewegge overhandigd aan het gezin Oortman uit Lattrop. Dat deed ze in het kader van de Week van de Pleegzorg.

Het gezin Oortman uit Lattrop-Breklenkamp is een pleeggezin. De krentewegge was een gebaar om de pleegouders te bedanken voor hun inzet. Het bezoek vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in heel Nederland.

Ook in andere Twentse gemeenten worden pleeggezinnen deze week door wethouders bezocht. “Het zijn eigenlijk symbolische bezoeken, waarmee gemeenten en Jarabee samen alle pleegouders in Twente bedanken voor hun werk”, aldus Jarabee-directeur Marian Oosterbroek.

Pleegzorg groeit nog steeds in Twente. Dat komt onder andere omdat verblijfs- en behandelgroepen voor kinderen en jongeren in heel Nederland worden afgebouwd. In totaal zijn er 23 pleeggezinnen in de gemeente Dinkelland die aangesloten zijn bij Jarabee. In heel Twente nog steeds dringend behoefte aan nieuwe pleegouders.

Marian Oosterbroek: “Pleeggezin worden kan ook in ‘deeltijd’. Een gezin vangt dan kinderen een aantal dagen in de week op, in weekenden of vakanties.”

Oldenzaal e.o.