Volledig scherm
Denekamp - Gemeentehuis raadszaal ambtsketen burgemeester gemeente Dinkelland editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20171023 © Carlo ter Ellen DTCT

‘Lekkage in olieput heeft geen gevolgen voor Dinkelland’

DENEKAMP - De recente lekkage in een waterinjectieput in het olieveld van Emlichheim heeft geen gevolgen voor het grondwater in de gemeente Dinkelland.

 Dat meldt het college in antwoord op vragen van de fractie van Lokaal Dinkelland. Door de lekkage is een grote hoeveelheid vervuild water in het grondwater terecht gekomen. Volgens het Dinkellandse college brengt Duitsland momenteel in beeld wat de exacte ligging van de verontreiniging is zodat een ‘schoonmaakplan’ gemaakt kan worden. Dat de Nederlandse gemeente op de hoogte wil blijven heeft te maken met het feit dat grondwaterstromen vanuit het gebied richting de Nederlandse grens stromen.

„Uit onderzoek is voorlopig gebleken dat de verontreiniging vooralsnog geen invloed heeft op het grondwater in de gemeente Dinkelland. „De lekkage heeft plaatsgevonden bij een waterinjectieput net over de grens bij het Drentse Schoonebeek, op een diepte van zo’ 150 meter. Gezien de grondwaterstroming daar heeft dit geen effect op de waterwingebieden in Dinkelland”, aldus het college.

Oldenzaal e.o.