Volledig scherm
PREMIUM
Erik en Hermien Kuiper met hun kinderen Lauren, Emiel en Andy in de koeienstal van Erve Kuiper annex ijsmakerij De IJskuip. © Robin Hilberink

Lekkerste ijs of niet, Erve Kuiper zit in de problemen

NOORD DEURNINGEN - Ze maken het lekkerste ijsje van Europa, laten jaarlijks honderden schoolkinderen kennismaken met het boerenbedrijf en doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. En nog doet Erve Kuiper het in de ogen van de overheid niet goed. Een fikse boete hangt in de lucht. En misschien het einde van het bedrijf ook wel.

Erve Kuiper is een boerenbedrijf 2.0. Het staat model voor waar het met de Nederlandse boer naartoe moet. Daar zijn vriend en vijand het over eens. Maar als Erik Kuiper op de loopbrug in de koeienstal staat, waar honderden kinderen niet zelden voor het eerst het echte boerenleven ruiken, trekt hij zijn schouders op en zegt: „We doen alles wat we moeten doen. En dan nog is het niet goed. Als wij het dan al niet zouden redden, hoe moeten anderen dat dan doen? Want vergis je niet, er vallen de komende jaren echt nog veel meer boerenbedrijven om.”

Oldenzaal e.o.