Volledig scherm
PREMIUM
Mariska Jogems (links) en Astrid Wessling van armoedebestrijding in Denekamp. © Emiel Muijderman

Leven onder armoedegrens in Dinkelland: ‘Kan iedereen gebeuren’

DENEKAMP/TUBBERGEN - Zo’n 5 procent van de inwoners in Tubbergen en Dinkelland leeft onder de armoedegrens. Astrid Wessling en Mariska Jogems werken als coördinator armoedebestrijding in Dinkelland en Tubbergen. Hun doel? Armoede vroeg signaleren en bestrijden.

Rijke gemeenten, maar toch armoede. Mariska Jogems, coördinator armoedebestrijding Tubbergen en Astrid Wessling, sinds 1 februari coördinator voor Dinkelland, maken schrijnende situaties mee. „In een gezin met een baby, was geen geld voor eten. De baby kreeg koffiemelkpoeder met water als eten”, vertelt Wessling. Ook Jogems denkt aan een familie met een baby. „In een groot gezin waar ik kwam, stonden geen meubels in huis, niets. De baby sliep in de maxi-cosi, er was geen bed. Daar hebben we toen meteen van alles voor opgezet.”

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.