Volledig scherm
Burgemeester Joosten, Stephan Wevers, Jos Haarman & Jeroen Bijen © Aukje Haarman

Lintjes voor twee brandweerlieden uit Weerselo

WEERSELO - Op de jaarlijkse bijeenkomst van de brandweer Weerselo vrijdagavond in de kazerne aan de Legtenbergerstraat,  zijn twee brandweerlieden koninklijk gehuldigd. Zowel Jos Haarman als Jeroen Bijen kregen de versierselen die horen bij de koninklijke onderscheiden opgespeld door burgemeester John Joosten.

De twee namen afscheid na respectievelijk 33 jaar en 30 jaar in dienst geweest te zijn als repressief vrijwilliger.  „Als je zoveel jaren actief bent voor de brandweer en je dag en nacht klaar staat om hulp te verlenen, dan verdien je deze extra aandacht en waardering”, aldus Karin Groenewegen, teamleider Repressie.

Naast de twee onderscheidingen werd vrijdagavond ook stil gestaan bij in totaal zeven jubilea van Weerselose spuitgasten. Zo was er het 30-jarig  brandweerjubileum van Jeroen Bijen en Gerard Hassink en het 10-jarig brandweerjubileum van Bart Bolk, Eddy ter Keurs, Stephan Krabbe, Ivan Oude Wolcherink en Eric Weiden. Ook werden certificaten en diploma’s voor behaalde opleidingen uitgereikt. Kazernecoördinator Bart Loohuis van Weerselo: „We zijn erg dankbaar dat onze mensen altijd klaar staan. We laten ze dan ook graag zien hoe trots we op ze zijn”.

Oldenzaal e.o.