Volledig scherm
Voormalig café Maddog is regelmatig onderwerp van gesprek binnen de gemeenteraad. © Lars Smook

Lokaal Dinkelland wil betaalbare woningen voor jongeren

DENEKAMP - De kop van de Eurowerft en het pand van voormalig café  Maddog moeten worden herontwikkeld tot betaalbare woningen voor jongeren. 

Dat is de stellige overtuiging van Lokaal Dinkelland. Middels een motie, die de fractie in gaat dienen in de raadsvergadering op 28 januari, roept zij het college van B en W op een actieve rol te spelen in de herontwikkeling van deze locaties. 

Win-winsituatie 

Lokaal Dinkelland ziet vooral een kans in de transformatie van dergelijke ‘rotte kiezen’ naar kleinere woningen voor één of twee personen. „Onze jeugd is op zoek naar betaalbare woningen en dan graag in het centrum. En wij willen de jongeren graag behouden in onze kernen. Dit is een win-win situatie", zegt raadslid Patrick Schiphorst. 

Desolate aanblik 

De kop van de Eurowerft en het voormalige pand van Maddog aan de Grotestraat verdienen volgens hem al jaren niet de schoonheidsprijs. „Ze zien er schandalig uit”. En dat vinden er meer. Het is algemeen bekend dat de desolate aanblik van Maddog in het centrum van Denekamp veel dorpelingen een doorn in het oog is. Wethouder Ben Blokhuis gaf twee jaar geleden nog aan geen belangstelling te hebben voor het pand, omdat het niet past binnen het beleid van de gemeente om op te treden als projectontwikkelaar. 

Lokaal Dinkelland wil weten of er meer van dit soort locaties zijn waar de gemeente toch sturend kan optreden in de herontwikkeling ervan. In de motie roept zij het college dan ook op om de raad een plan van aanpak te presenteren, waarin die actieve rol van de gemeente is opgenomen. Ook wil de fractie dat zij de raad elk kwartaal op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. 

Oldenzaal e.o.