Volledig scherm
Zwemster Lonne Dijkhuis werd verkozen tot Sportvrouw van het jaar bij het sportgala Dinkelland. © Robin Hilberink

Lonne Dijkhuis sportvrouw van Dinkelland

DENEKAMP - Zwemclub De Dinkel is de grote winnaar van het negende Sportgala van de gemeente Dinkelland. Met sportvrouw Lonne Dijkhuis en sporttalent Yke Groener in de gelederen werd de Denekampse club vrijdagavond beloond voor haar goede prestaties. 

Lonne Dijkhuis mag zichzelf sportvrouw van Dinkelland noemen. De zwemster won onder andere zilver bij de Nederlandse kampioenschappen op de 50 meter schoolslag en zwom met haar ploeggenoten een Nederlands record op de 4 x 100 meter wisselslag. 

De titel sporttalent van Dinkelland ging naar Yke Groener, ook zwemster van De Dinkel. Ze werd Nederlands kampioen op de 200, 400 en 800 meter vrije slag en op de 200 meter rugslag. 

Vier keer kampioen

RSC handbal meisjes A2 ging er met de prijs voor de jeugdsportploeg vandoor. De meiden werden voor het vierde jaar op rij kampioen en dit keer in een hogere leeftijdsklasse: een topprestatie. 

In de categorie sportman van het jaar viel handbiker Mark Mekenkamp uit Saasveld in de prijzen. Hij werd in 2018 Nederlands kampioen tijdrijden in de handbikeklasse H3. Een fantastische prestatie, gezien zijn korte staat van dienst.

DSVD dames 1 pakte de titel Sportploeg. De ploeg werd kampioen van de eerste divisie en promoveerde naar de eredivisie, het hoogste niveau. De organisatie en de vrijwilligers van de Euregio Fiets4daagse mochten De Sportwaarderingsprijs in ontvangst nemen. De publieksprijs ging dit jaar naar Manon Damhuis en Rosstars dames 1. Zij hadden via Facebook de meeste stemmen verzameld.

De persprijs ging naar Herman Harms van SDC’12 uit Denekamp.  Als vrijwilliger in hart en nieren onderhoudt hij alle contacten met de KNVB. Ook is hij de man die zorgt voor de scheidsrechters, de EHBO en tal van andere werkzaamheden bij de club. Ook bij andere evenementen in Denekamp wordt hij gevraagd als EHBO nodig is. 

Oldenzaal e.o.