Volledig scherm
PREMIUM
Magda Groeneveld achter de tap van café Max © Robin Hilberink

Magda Groeneveld is uithangbord van eetcafé Max in Agelo: ‘Ik blijf mezelf’

GROOT-AGELO - Noem de naam van voetbalclub Widzew Lodz en de ogen van Magda Groeneveld-Zbicinska beginnen te glinsteren. ‘Dat is mijn club. Het FC Twente van Polen”, zegt de vrouw die al tien jaar het gezicht is van eetcafé Max in Groot-Agelo. 

Achter de toog
Wekelijks interview met een bekende kroegbaas uit de regio. Deze week: Magda Groeneveld-Zbicinska van Eetcafé Max in Groot-Agelo.

Het is donderdagmorgen tien uur. Patrick Groeneveld schenkt een kop koffie in en een paar minuten later schuift Magda Groeneveld ook aan. Zoals altijd goed geluimd en welbespraakt. „Ik heb mezelf nooit hoeven en willen veranderen. Ik blijf mezelf. En dat kan hier.”

Patrick en Magda Groeneveld vormen een twee-eenheid die bij toeval ontstond. De Poolse, afkomstig uit Lodz - met 800.000 inwoners de derde stad van Polen - zocht in 2004 een bijbaantje in de zomervakantie.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.