Volledig scherm
© Politie Noordoost-Twente

Man probeert op klaarlichte dag buxussen te stelen in Deurningen

DEURNINGEN - Een man heeft onlangs geprobeerd om buxussen te stelen bij een kwekerij aan de Oude Postweg in Deurningen. De dief werd betrapt door de eigenaar van de kwekerij, die hem staande hield. De politie heeft donderdag beelden van het voorval gedeeld via social media.

De man sloeg op klaarlichte dag toe bij de Deurningse kwekerij, door met zijn schop buxussen uit de grond te halen. De eigenaar van de kwekerij betrapte hem op heterdaad, zette de auto van de dief klem, werkte hem tegen de grond en belde de politie.

Aanhouding

Zelf houdt de man zich in eerste instantie van de domme. „Ik was hier aan het kijken naar de planten, met een schep. Verder niks”, zegt hij als de politie is gearriveerd. Volgens de kwekerijeigenaar was er echter meer aan de hand. „Ik was op het perceel aan het werk, kwam de bocht om en toen zag ik hem hier met een schop de buxussen eruit steken.”

De buxussendief wordt in de boeien geslagen en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De man moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden voor poging tot diefstal van de buxussen. 

Bekijk hieronder beelden van de aanhouding van de dief:

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen