Volledig scherm
x © News United / Dennis Bakker

Man zwaargewond na val in bierkelder in Ootmarsum

OOTMARSUM - Bij een ongeval in stadscafé In den Guldene Crone in het centrum van Ootmarsum is zondagmiddag een man zwaargewond geraakt. Hij is met een Duitse traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

De man wilde vermoedelijk naar het toilet van het café maar opende de verkeerde deur waardoor hij in de bierkelder van het pand viel. Hij moest door ambulancebroeders naar boven worden gebracht. 

De gewaarschuwde helikopter kon niet in het centrum van het stadje landen waardoor de man per brancard door het centrum naar de helikopter vervoerd moest worden. Over zijn toestand was zondagavond nog niets bekend.

Tweede helikopter

Nadat de traumahelikopter de zwaargewonde man had afgeleverd bij het ziekenhuis, moest deze uitwijken voor de komst van een tweede helikopter vanaf een ongeval in Duitsland. Bij het MST is immers plek voor slechts één helikopter. De eerste landde even verderop op een grasveldje aan de Zuiderval. Hier moest gewacht worden op een arts, die per ambulance naar de Zuiderval werd gebracht. Vervolgens kon de arts instappen en vervolgde de traumahelikopter zijn weg.

Het is niet de eerste keer dat een traumahelikopter bij het MST moet uitwijken. In mei en juni van dit jaar gebeurde dit ook al.

Oldenzaal e.o.