Volledig scherm
Marc Smellink © CDJA Overijssel

Marc Smellink uit Rossum nieuwe voorzitter CDJA Overijssel

ROSSUM - CDA-raadslid Marc Smellink (23) uit Rossum wordt voorzitter van de politieke jongerenorganisatie CDJA Overijssel.

Smellink maakt sinds vorig jaar deel uit van de gemeenteraad van Dinkelland. Hij is woordvoerder openbare orde en veiligheid, integrale handhaving, bestuurszaken, burgerzaken en jongeren. De Rossumer neemt de taken over van Jasmijn Duenk uit Zwolle.

Smellink was het afgelopen jaar vicevoorzitter van de jonge christendemocraten in Overijssel. Naast zijn politieke werkzaamheden is hij werkzaam voor de gemeente Deventer.

Party & politics 

Het bestuur onder leiding van Smellink zal zich bezig gaan houden met bestuurlijke vernieuwing en party & politics. “Politiek heeft vaak een negatief imago onder jongeren’’, stelt Smellink. ‘’Wij combineren politics met party en laten zien dat je daadwerkelijk invloed hebt op de lokale politiek.’’

Het CDJA heeft in Overijssel veel jonge gemeenteraadsleden en een jongere in de Provinciale Staten. Naast Marc Smellink zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd. Emma van der Heijden (Epe) is secretaris en Laura Mak (Hellendoorn) is penningmeester.

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.