Volledig scherm
Herbert Dierking dankt Marcel Hermelink (links) namens het bestuur van Wevo’70 . © wevo'70

Marcel Hermelink stopt na ruim kwart eeuw bij volleybalclub Weerselo

WEERSELO - Na meer dan een kwart eeuw meerdere teams van Wevo’70 te hebben getraind en gecoacht, heeft Marcel Hermelink zaterdag afscheid genomen van de Weerselose volleybalvereniging. 

Een dergelijke, onafgebroken periode als trainer/coach bij een en dezelfde club is, zeker voor een buitenstaander als de Rossumer is, zeer uitzonderlijk. De reden dat hij het zo lang vol hield? ,,Het is gewoon een hele leuke vereniging, zonder trammelant, waar de dingen goed geregeld zijn”, was zijn eenvoudige verklaring voor zijn jarenlange trouwe dienst.

Hij trainde in Weerselo veelal damesteams maar had ook meerdere jeugdteams en een herenteam onder zijn hoede. ,,Ik denk dat ik de meeste van de huidige senioren, op die van het dames 1-team na, wel training gegeven heb.” 

Hij werd na zijn laatste wedstrijd langs de lijn, bij in dit geval het derde damesteam, bedankt door velen die hij heeft getraind. Hij kreeg daarbij een reeks van cadeau’s, waaronder enkele van Herbert Dierking namens het bestuur en technische commissie van de club.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.