Volledig scherm
Marga Bult © ANP Kippa

Marga Bult: Media overdrijven mijn band met Mark Rutte

Marga Bult vindt dat de media haar band met premier Mark Rutte opblazen. Dat vertelt de zangeres uit Lattrop-Breklenkamp in Het Parool. “We kennen elkaar, dat is alles.”

Quote

Mark Rutte heeft een oude Nokia, je kunt hem niet eens een fotootje sturen

Marga Bult

Bult brak twee jaar na een VVD-bijeenkomst in een Amsterdams appartement haar linkerbeen op drie plaatsen. „De premier was daar ook bij aanwezig. Ene Gerard Joling zette dat op Twitter en nou, dat vond de pers interessant! Toen ze hoorden dat Mark en ik elkaar wel eens een berichtje sturen, werd het: Marga Bult en Mark Rutte appen elkaar elke dag. Even later was ik zijn vriendin. Hij heeft een oude Nokia, je kunt hem niet eens een fotootje sturen.”

Eurovisie Songfestival

De Amsterdamse krant vroeg Bult ook naar het Eurovisie Songfestival. In 1987 vertegenwoordigde ze Nederland op het internationale liedjesfestijn.

Volgens Bult is de Twentse inbreng op het liedjesfestijn groot. „Toevallig heb ik Getty, de zangeres van ­Teach-in, vorige week nog gezien. Ja, die komt ook uit Twente. Is toch wel opvallend hè, drie keer hebben vrouwen uit Twente meegedaan en die brachten het er behoorlijk goed van af: eerst Getty Kaspers met Teach-in, toen ik, en een paar jaar terug Ilse DeLange nog met The Common Linnets.”

De diva vervolgt: „Dinge-dong had niet zo’n ­beste tekst, maar het was wel een leuk liedje. Ik was bij mijn ouders toen Teach-in in 1975 won. We keken elk jaar. Dana, Mary Hopkin, Katja Ebstein, Cliff Richard ook nog, uit Nederland Lenny Kuhr; ik vond het allemaal schitterend.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen