Met Maggy Dobson verdwijnt na 35 jaar een icoon bij RTV Oost

NUTTER - Haar laatste journaal zit erop. Maggie Dobson (66), RTV Oost-kopstuk van het eerste uur, is met pensioen. Een bekend gezicht en een vertrouwde stem verdwijnen. "De eerste jaren liepen we langs het randje van de afgrond."

Dobson was voor de vaste kijkers eigenlijk al een beetje weg. Vroeger was ze het gezicht van het regionale tv-journaal. De afgelopen jaren deed ze alleen de bulletins op de radio; ze werkte nog maar drie halve dagen per week. Een eigen keuze, nadat rond 2015 de tv-redactie op de schop ging. De kijkcijfers liepen terug en er moest bezuinigd worden en vernieuwd. Eigenlijk werd de hele ploeg vervangen voor nieuwe gezichten; zelfs het bekende praatprogramma EdNed werd na zeven jaar van de buis gehaald.

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.