"De bewoners waarderen de kaarten enorm."
Volledig scherm
"De bewoners waarderen de kaarten enorm." © Annina Romita

Mirthe (18) uit Denekamp maakt kaarten voor verzorgingstehuis

DENEKAMP - Een opbeurende boodschap, dat kunnen ze in verzorgingshuis Gerardus Majella wel gebruiken. Mirthe Pierik (18) uit maakt daarom kaarten voor de bewoners en het personeel van het tehuis.

1. Hoe kwam je op het idee?

 "Ik was in gesprek met mijn opa en oma over het coronavirus. Mijn oma is normaal gesproken actief als vrijwilliger in het verzorgingshuis Gerardus Majella in Denekamp. Maar nu niemand de bewoners meer mag bezoeken in verband met corona stelde mijn oma voor tekeningen met een opbeurende boodschap te maken voor de bewoners en het personeel als steuntje in de rug in deze moeilijke tijd."

2. Dat was een kolfje naar je hand?

 "Eigenlijk wel ja, ik was direct heel enthousiast en ik teken graag. En dankzij een financiële bijdrage van de stichting Vrienden van Gerhardus Majella en het bedrijf Wolbert Communiceert heb ik 200 exemplaren kunnen laten drukken. Die heb ik afgelopen weekeinde verspreid onder de bewoners en het personeel."

3. Was je blij met het eindresultaat?

 "Heel erg blij zelfs, de kaarten zagen er toen ze gedrukt waren, heel mooi uit. Ik heb ook nog wat kaarten bewaard die ik uitdeel aan mensen in mijn omgeving die ook verplicht binnen moeten blijven."

4. Al veel reacties gehad? 

"Best wel ja, van het personeel en via contacten van mijn opa en oma hoor ik dat de bewoners de kaarten heel erg hebben gewaardeerd. En ook het personeel is er blij mee, zij zien het ook als een steuntje in de rug in deze ook voor hun zware tijd.”

5. Overweeg je de actie verder uit te breiden? 

"Als het aan mij ligt zeker wel. Ik ben blij dat ik iets kan doen in deze coronatijd. Ik zit op het Twents Carmel College locatie De Thij in Oldenzaal en kan nu niet naar school. Dan is het maken van tekeningen voor de mensen in Dinkelland iets heel moois om te doen. Dus als er behoefte is aan meer tekeningen, ga ik met heel veel plezier nog een keer aan de slag. En dan maak ik weer nieuwe tekeningen."

Oldenzaal e.o.