Volledig scherm
Foto: Monique Hoogeslag

Monique uit Ootmarsum maakte in luchtballon deze foto boven Agelo

AGELO/OOTMARSUM - De laaghangende mist, de opkomende zon en het heldere zicht vanuit haar luchtballon; Monique Hoogeslag uit Ootmarsum greep zondagochtend snel naar haar iPhone toen ze de prachtige lucht boven Agelo zag vanuit haar luchtballon. Het leverde bovenstaande foto op.

De Ootmarsumse van ballonvaartbedrijf Wilco Air heeft in 27 jaar tijd ruim 1.200 ballonvaarten gemaakt, maar geen enkele vaart is hetzelfde. Nog niet eerder wist ze de serene wereld op grote hoogte zo mooi vast te leggen.

Sprookjesachtig
Door de laaghangende mist en de opkomende zon doet het Twentse landschap denken aan een Japanse prent. Het beeld is mysterieus, zelfs sprookjesachtig. „Maar het was eigenlijk gewoon even een kiekje tussendoor”, vertelt Hoogeslag over het fotomoment.

,,Rond een uur of acht, vanuit de mand, tussen twee mensen door. Vlak na zonsopkomst met veel tegenlicht. Gewoon met de iPhone.” Het fascinerende resultaat zag ze pas bij thuiskomst.

Veel reacties
„Ik ben echt overweldigd door alle reacties nadat ik de foto op Twitter had gezet. Thuis heb ik de foto toch maar even op een groot scherm bekeken. En inderdaad: het is een plaatje.”

Hoogeslag ervaart ballonvaren als rustgevend en relativerend. „Nederland wordt vol, zeggen ze altijd. Al stijg je midden in Almelo of Enschede op, je bent zo midden in de natuur. We wonen ontzettend mooi in Twente.”

Oldenzaal e.o.