Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Motie van wantrouwen tegen Dinkellandse wethouder Kleissen

DENEKAMP - De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Dinkelland heeft dinsdagavond een motie van wantrouwen ingediend tegen CDA-wethouder Eric Kleissen. Reden hiervoor was dat de sociaal-democraten er volgens fractieleider Cel Severijn geen vertrouwen meer in hebben dat Kleissen alsnog de motie gaat uitvoeren met betrekking tot het veelbesproken Landbouw Ontwikkelings Gebied (LOG) aan de Hondevelsweg tussen Weerselo en Saaasveld.

Varkensmester Munsterhuis wil daar een megastal bouwen voor vele duizenden varkens. En dat is zeer tegen de zin van de omwonenden en andere betrokken partijen in Weerselo en omgeving. Maar ook de gemeenteraad verzet zich daartegen. Daarom nam een meerderheid van de gemeenteraad vorig jaar een motie aan waarin wethouder Eric Kleissen werd opgedragen alles te doen binnen de wettelijke mogelijkheden om te voorkomen dat daar een intensieve veehouderij wordt gevestigd.

Ondanks herhaaldelijk aandringen deed hij dat volgens de PvdA niet. De partij kreeg daarbij de steun van de grootste partij in de raad: Lokaaal Dinkelland. Saillant is dat Lokaal Dinkelland een coalitie vormt met het CDA. De stemming volgt later dinsdagavond.

Oldenzaal e.o.