Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Motoren dit weekeinde de baas in Lattrop

LATTROP - Brullende motoren en afhankelijk van de weersomstandigheden; opstuivend zand of slipparttijen op het natte gras en in de modder. De echte liefhebbers kunnen dit weekeinde hun hart weer ophalen bij de Grasbaanraces van Lattrop.

De Grasbaanraces van Lattrop zijn een een begrip in de motorsportwereld. Het is het enige evenement van deze orde die in Twente is overgebleven. Ooit waren er ook grasbaanraces in Oldenzaal en Geesteren. De Stichting Grasbaanraces is helemaal klaar voor de ontvangst van de deelnemers en de verwachte 2500 bezoekers over drie dagen. Vrijwilligers, onder wie veel leden van de Motorclub Lattrop, hebben de afgelopen week de nodige voorbereidingen getroffen voor het drie dagen durende motorspektakel aan de Breemorsweg.
Programma
De deelnemers komen vooral uit het noorden van het land. Maar ook uit landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland en Denemarken. De zaterdag is altijd voor de jeugd en de junioren in de klassen 50 tot 125 cc en voor de runner- en follow up-klassen. Daarin komen de zwaarste motoren tot 600 cc in actie. Zondag is de grote wedstrijddag. Ruim honderd deelnemers uit binnen- en buitenland zorgen ervoor dat het talrijke publiek aan z’n trekken komt. Niet alleen de ‘gewone’ motoren verschijnen dan aan de start maar ook de zogeheten specials, oftewel speedwaymotoren. Verder niet te vergeten de zijspannen. Voor maandag staan vanaf 18.00 uur de revanchewedstrijden op het programma voor motoren mét en zónder zijspannen en voor quads.

Oldenzaal e.o.