Volledig scherm
Gevonden munitie in Tilligte © Eigen foto

Munitie opgeruimd uit beek bij Tilligte

TILLIGTE - Het opruimen van explosieven die waren aangetroffen in de beek Hollandergraven aan de Kerspelweg in Tilligte zijn afgerond. De gemeente Dinkelland heeft de noodverordening voor het gebied opgeheven.

Jongeren vonden ruim een maand geleden explosieven afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog in de Hollandergraven. Het gebied is daarop afgesloten en de gemeente Dinkelland heeft een bedrijf ingeschakeld dat zich heeft gespecialiseerd in het opsporen en opruimen van explosieven afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. 

Er is onderzoek gedaan naar de mogelijke herkomst van de munitieartikelen. Tijdens de oorlog hebben in de directe omgeving van de locatie geen oorlogshandelingen plaatsgevonden. De aangetroffen munitie is hier niet van afkomstig en het vermoeden bestaat dat de munitie op die plek is gedumpt.

Er is een zeer diverse verscheidenheid aan munitie en restanten uit de WOII gevonden. De EOD heeft de gevonden munitieartikelen opgehaald en vernietigd.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.