Volledig scherm
Vorig jaar vierde Dennenblues haar tienjarig jubileum © Reinier van Willigen

Na jubileum is Lossers bluesfestival nu bekender dan ooit

LOSSER - Het tienjarig jubileum dat Dennenblues vorig jaar vierde, veroorzaakte een kettingreactie. Het bluesfestijn op 25 juni in het openluchttheater Brilmansdennen ontving vele positieve reacties vanuit heel Nederland. „De Dutch Blues Foundation kwam vorig jaar eindelijk een keer langs”, legt organisator Bert Niessink uit. „We hadden ze positief verrast. Brilmansdennen is dan ook een van de mooiste openluchttheaters van Nederland.”

De hoofdact van dit jaar is Meena Cryle, een blueszangeres uit Oostenrijk die in 2013 de ambitieuze Amadeus Austrian Music Award won. „Wat een geweldige stem heeft zij. Gelukkig vor ons, is ze aan het touren in de buurt. Ze kon daarom ook bij ons langskomen. Cryle treedt samen met de Chris Fillmore Band op. Het optreden begint om 23.15 uur en duurt zo’n anderhalf uur.

Juke Joints
Verrassend moet ook het optreden van de Juke Joints om 21.45 uur zijn. „De Zeeuwse bluesband heeft echt een eigen stijl. Ze gebruiken vaak een mondharp in hun nummers. Maar echt een unicum is hun gebruik van de accordeon, dat wordt haast nooit gedaan in de blueswereld.”
De Haagse band Bag of Bones bijt 25 juni het spits af. De avond begint om 20.30 uur.

Kaartverkoop
De kassa’s zijn op zondag vanaf 20.00 uur geopend. De kaarten kosten 17,50 euro. Bij voorverkoop via dennenblues.nl zijn de tickets 14 euro per stuk.

Oldenzaal e.o.