Volledig scherm
Marline Wennink demonstreert hoe ze een puttertje gaat opzetten. © Robin Hilberink

Natura Docet Denekamp verrast door 2e plaats

DENEKAMP - Museum Natura Docet Wonderryck is net als vorig jaar het meest kindvriendelijke museum van Overijssel geworden, maar wat de directie niet verwachtte, is dat het museum dit jaar op de tweede plaats van Nederland is geëindigd. Op nummer een staat het Pieter Vermeulen Museum uit Driehuis.

„Geweldig”, vindt Jeroen Ottink coördinator landschap van het museum „Het is niet zomaar een prijs. Kinderen zijn hier de museuminspecteurs. Ieder kind kan een beoordeling achterlaten op de website van de museumkidsweek. Als er meer dan veertig reacties zijn, doe je als museum mee in de ranking. Vervolgens wordt er gekeken naar de gemiddelde score. En die was goed.”

Bevestiging
De onderscheiding vormt een bevestiging van de weg die het museum is ingeslagen sinds de heropening in 2013. „Kinderen willen dingen ervaren. We hebben een grote vaste tentoonstelling waarbij de bezoekers het perspectief van verschillende dieren kunnen ervaren. Neem nu het perspectief van een kikker. Die ziet alles in het geel. Dat soort ervaringen blijven je bij. Daar leer je van.”

Oldenzaal e.o.